MENU

PODPORA

PON - PET: 7.00 - 15.00
+386 4 537 10 00

DELITE NAS S PRIJATELJI

EKO JABOLČNI KIS <br>0.7 L
SI-EKO-003

EKO JABOLČNI KIS
0.7 L

Šifra izdelka: 000470

Ekološki jabolčni kis

 

 

IZBERITE PAKIRANJE:

IZBERITE KOLIČINO:

2,19 EUR
2,00 EUR + 9,5% DDV
Dodaj v košarico
VIPI
Sodelovanje z nami je enostavno!
Brez velikih zalog, brezplačna dostava, vedno v roku
Enostaven nakup
Enostaven nakup
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Vrhunska kakovost
Vrhunska kakovost

EKOLOŠKI JABOLČNI KIS


Sestavine: ekološki jabolčni kis
Kislost: min. 5%

SI-EKO-003
SI-EKO-003
Kmetijstvo EU

Kis je za soljo druga najpomembnejša začimba, saj je uporabnost kisa neizmerno široka.
Navkljub tehnologiji je postopek pridelave kisa danes v osnovi takšen, kot je bil pred tisočletji. Jabolčni kis izdelujemo izključno po tradicionalnem naravnem postopku, ki se začne s skrbno odbiro zrelih in kvalitetnih ekoloških jabolk slovenskih pridelovalcev. Po mletju in stiskanju jabolk pridobimo jabolčni sok. Sok pustimo, da poteče alkoholna fermentacija in nastane jabolčno vino. Jabolčno vino pa ponovno fermentira v jabolčni kis, ki postopoma dozori in pridobi značilen okus in aromo.
Jabolčni kis vsebuje ocetno kislino, ki je značilna in daje specifičen kisel okus. Naravni kis vsebuje tudi ekstraktne snovi in vse tiste snovi, ki nastanejo med dozorevanjem in staranjem. Prav zato ima ugodne vplive na telo, glede na surovino, iz katere je kis pridelan, pa tudi zdravilne učinke.

Jabolčni kis je svojim bolnikom predpisoval kot zdravilo že Hipokrat v 5. stoletju pr. n. št.. Prav tako ga je uporabljal za čiščenje ran. Jabolčni kis je že od nekdaj del domače lekarne.
Današnje raziskave kažejo, da jabolčni kis koristi sladkornim bolnikom, pomaga pri zniževanju telesne teže in ima tudi antibakterijski učinek v prebavnem traktu. 
S strani uporabnosti bi lahko rekli, da je vsestranski. Jabolčni kis izdelujemo po tradicionalnem naravnem postopku, z mletjem in stiskanjem ekoloških jabolk slovenskih pridelovalcev. Tako pridobljen jabolčni sok pustimo, da poteče alkoholna fermentacija in nastane jabolčno vino. Jabolčno vino ponovno fermentira v jabolčni kis, ki postopoma dozori in pridobi značilen okus in aromo.

Nasvet za uporabo:
Že mnogo let se k nam vračajo kupci, ki naš eko jabolčni kis uporabljajo za hujšanje in izboljšanje prebave. Vsako jutro v kozarcu vode zmešajo žlico kisa in dodajo malo medu, ter to zaužijejo pred zajtrkom.

Opombe:
Hranite v suhem prostoru, pri sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na pokrovčku steklenice.

Hranilne vrednosti:

Hranilna vrednost na 100 ml:  
Energijska vrednost 77 kJ / 20 kcal
Maščobe < 0,05 g
  od tega nasičene maščobe < 0,05 g
Ogljikovi hidrati 0,5 g
  od tega sladkorji 0,2 g
Beljakovine

< 0,04 g

Sol

< 0,008 g

Skupine izdelkov

Obiščite spletno trgovino in izbirajte med več kot 50 izdelki
VIPI
Podjetje za proizvodnjo pijač
Narejeno v Sloveniji, z ljubeznijo
Enostavno <br>nakupovanje

Enostavno
nakupovanje

V spletni trgovini >

Brezplačna <br>in ažurna dostava

Brezplačna
in ažurna dostava

Kam in kdaj dostavljamo >

Vrhunska kakovost <br>izdelkov in storitev

Vrhunska kakovost
izdelkov in storitev

Naše zadovoljne stranke >

Lokalna, trajnostna <br>pridelava

Lokalna, trajnostna
pridelava

Zgodba o jabolku >

Ste lastnik lokala ali <br>restavracije?

Ste lastnik lokala ali
restavracije?

Ugodnosti sodelovanja >

Postanite VIPI<br>stranka

Postanite VIPI
stranka

Registrirajte se danes >

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Ali ste starejši od 18 let?

DA, sem starejši/a od 18 let